ТОП-5 продуктів для здорової та красивої шкіри


Шкіра потребує не лише вітамінів назовні - кремів, масок, а й певних продуктів із середини. Адже вона відображає усі процеси, які відбуваються в нашому організмі і сигналізує про те, що їй погано - прищиками, вуграми, висипкою; і красивою шкірою - коли добре.

Є безліч продуктів, які приносять користь шкірі, але сьогодні мова йтиме про основні з них:


Мед
Мед - це натуральний «косметолог», що забезпечує неперевершений догляд за шкірою будь-якого типу: жирною, сухою або комбінованою. Він належить до, так званих, супер-продуктів. Це справді унікальний продукт, з яким, напевно, жоден інший не зрівняється. Мед багатий вітамінами, мінералами, органічними кислотами, ферментами, поліфенолами і натуральними антибіотиками. Суху шкіру пом'якшує і живить; проблемну - заспокоює, видаляючи запалення, а також додаючи здорового блиску і еластичності.

Льон
Насіння льону поєднує у собі все, про що мріють люди, які піклуються про свою зовнішність. Воно універсальне, підходить для будь-якого типу волосся і шкіри, легкодоступне і недороге. Будучи натуральним, природним засобом, лляне насіння рідко викликає алергію, не дає побічних ефектів і подразнень, не шкодить організму.

Унікальними властивостями льон зобов'язаний своєму хімічному складу. Високий вміст ефірної олії, поліненасичених кислот групи Омега (т. зв. вітамін F) і вітамінів А, В, Е дозволяє насінню льону активно впливати на людський організм і відновлювати його нормальне функціонування. Додатковий зміцнювальний і оздоровчий ефект дають насичені органічні кислоти, рослинний слиз, ферменти і фітоестрогени.

Помідори
Помідори (натуральний томатний соус, томатний сік) допомагають боротися з акне. Крім того, лікопін, який міститься в помідорах, може допомогти захистити шкіру від ультрафіолетових променів. Лікопін та інші каротиноїди, знайдені в помаранчевих та червоних фруктах і овочах, допомагають покращити антиоксидантний стан шкіри.
Антиоксиданти борються з вільними радикалами, які отримує шкіра через надмірну присутність на сонці.

Огірок
Огірок - прекрасний зелений косметолог. Він зовсім невипадково входить до складу різних косметичних масок і лосьйонів. Огірок розгладжує дрібні зморшки і постачає організм вітамінами групи В, які позбавляють від прищів і стимулюють вироблення колагену. Подейкують, що єгипетська цариця Клеопатра не тільки приймала молочні ванни, але і за певною схемою пила огірковий розсіл. Адже і огірковий сік і розсіл володіють властивостями підтримувати шкіру в тонусі, зволожувати її і постачати вітамінами та мікроелементами.

Кефір
Кефір - це корисно, поживно і дуже смачно. У звичайному кефірі повнісінько корисних вітамінів та мікроелементів, а також життєво важливих для здоров'я кишечника пробіотиків. З кефіром можна готувати смузі, супи, випічку (наприклад, дуже смачні оладки), а також корисні для здоров'я соуси для салатів. Крім того, кефір можна використовувати для догляду за шкірою обличчя та волоссям.

Вживайте ці продукти частіше, щоб підтримувати свою шкіру у гарному стані.

 

Лікар-дерматолог, трихолог у Луцьку
Павло Медвецький
+38 097 247 2426 (Viber)
+38 095 663 2847